Bok Illegal

Illegal (Bok)

Papirløs i Norge
0
Your rating: None
Skriv en anmeldelse
Kr: 199,- Før: 299,-
Status: På lager - sendes i løpet av 1 - 3 virkedager (1 stk)

Den afrikanske unggutten Ismail kom til Norge for å søke asyl i 2001. Samme år signerte Norge Schengen-avtalen om at asylavslag i ett Schengen-land skulle gjelde for hele Schengen-området. Avtalen åpnet også for et omfattende politisamarbeid om grensekontroll og bekjempelse av ulovlig innvandring.

Ismail fikk avslag på asylsøknaden sin, men nektet å gi opp håpet om å skape seg et bedre liv i Europa. Illegal forteller historien om hvordan han levde fem år i skjul i Norge, før han til slutt forsvant sporløst.  Ved å følge Ismail og andre papirløse gjennom flere år gir boka innblikk i hvordan det er mulig å overleve illegalt i en så velordnet sosialdemokratisk velferdsstat som den norske. Boka dokumenterer hvordan utviklingen av en strengere europeisk asylpolitikk gjør at mennesker uten gyldig oppholdstillatelse i stadig større grad behandles som kriminelle som interneres og isoleres fra det øvrige samfunnet. 

De truende hordene av innvandrere som oversvømmer oss gjennom norske og europeiske medier er overveldende. De fremstår som en uendelig, ansiktsløs strøm av illegale mennesker som det er naturlig å ønske å verne seg mot. Men blant alle dem som forsøker å få et bedre liv i Europa, finnes det bare enkeltmennesker. En av dem var Ismail.

Produktanmeldelser
0
Your rating: None
Logg på eller opprett en konto for å skrive en anmeldelse