MP3-fil God aften, mitt navn er Cox 5

God aften, mitt navn er Cox 5 (MP3-fil)

"Mord med motsatt fortegn" og "Forandring fryder"
0
Your rating: None
Skriv en anmeldelse
Kr: 139,-

Hør utdrag

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Det tyske ekteparet Rolf og Alexandra Becker står bak to av Radioteatrets største suksesser: Cox og Dickie Dick Dickens. Gatene var folketomme da Cox gikk på luften første gang i 1955.

Arne Lie, som tolket Cox, ble rikskjendis gjennom norsk radio da Radioteatret satte opp kriminalserien i 1955. Cox var særlig populær blant de kvinnelige lytterne takket være Lies fløyelsmyke stemme. Radioteatrets regissør Nils Nordberg fortalte at Arne Lie hadde en vakker og behagelig stemme, samtidig som han hadde en munterhet og en avslappet holdning i rollen som Cox.

- Han kledde skikkelsen perfekt. Arne Lie og Paul Cox er vel et eksempel på den ideelle kombinasjon av skuespiller og rolle, sier Nordberg.

Det ble til sammen laget 5 serier med Mr. Cox fra 1955 til 1972. Dette er den femte. Cox-serien har til sammen solgt i rundt 40 000 eksemplarer!

- Jeg tror ikke jeg tar særlig feil om jeg sier at 80-90% av befolkningen i Norge fikk med seg de to første seriene, sier Nordberg. - Vi vet at både kinoer, restauranter og gater var tomme på lørdagskveldene da Cox ble sendt, forteller han.

Produsert av NRK Radioteatret i 1972

Produktanmeldelser
0
Your rating: None
Logg på eller opprett en konto for å skrive en anmeldelse