MP3-fil Historien om Gottlob

Historien om Gottlob (MP3-fil)

5
Your rating: None Gjennomsnittlig karakter: 5 (1 vote)
Skriv en anmeldelse
Kr: 329,-

 

”Jeg har prøvd – så nøye jeg har kunnet – å fortelle disse historiene slik jeg hørte dem den dramatiske septembernatten for halvannet år siden. Ord for ord kan jeg naturligvis ikke gjengi dem, men jeg tror jeg har fått med alt som er vesentlig – både det som gjelder fortellingene selv og det som karakteriserer fortellerne. Det sitter spikret i sinnet, og jeg vil aldri glemme det.
For det dreier seg ikke bare om historier, men om levende mennesker som jeg den natten levde med og følte med, og som alltid vil spille en rolle for meg – selv om jeg aldri har truffet dem. ”
 
O.M. 1941
 
Historien om Gottlob utspiller seg i en liten livbåt i Nordsjøen 1939 etter at ”Vadstena” går på en mine .  Hovedpersonen - fortelleren, er på flukt etter å ha begått underslag i Norge. Syv mennesker havner i samme livbåt. Hver og en har en historie å fortelle, en historie som på en merkelig og mesterlig måte forbinner alle sammen med den stakkarslige og tafatte Gottlob. Historien er fengslende komponert, og tar for seg Europa på 30 tallet og de politiske dramaer som da utspilte seg, samt skjebnene til de syv som har havnet i samme livbåt.  Vi blir kjent med den svenske direktøren Anders Lilja og hans vakre kone Esther, Bror Lindh, ungareren Ferenczi, en bulgarer med navn Eckert og en navnløs sydlansk kvinne.
 
Historien om Gottlob utkom i 1941. I 1969 ble det laget hørespill, som rask ble en lyttersuksess.
Produktanmeldelser
5
Your rating: None Gjennomsnittlig karakter: 5 (1 vote)
Logg på eller opprett en konto for å skrive en anmeldelse